nu!

nej jag har inte varit på gymmet i två dar, jag kom bara av mig lite.
vi börjar med fredag, nej torsdag, jobbade 10 timmar, blev skjutsad till flyget och hängde där i två timmar (nu är vi inne på fredag) tills flyget gick 0740. svintrött som jag var blev det lite nackspärrs-sovande på flyget, sen raka vägen till tåget (finns det nåt bättre än att bara ha handbagage? speciellt som mina väskor har försvunnit de tre senaste gångerna jag har landat på kastrup). lund sweet lund, hade eg en lunch i malmö inplanerad, men jag orkade bara inte, gick hem igenom studentstaden och tog en powernap med mina beloved katter. fika med athena med den obligatoriska latten från 7eleven.
sen samlade jag mina saker, stal mosters vrak till bil, kastade ut en katt på vägen och handlade lite mat, för SEN ser ni, bröt jag mig in hos j, lagade middag och skulle överraska den smarta fan som redan hade misstänkt att jag var där. suck alltså. MÄN! jaja maten blev rätt god, vinet gick åt och det var mysigt.

gjorde absolut ingenting lördag fm, men sånt kan vara trevligt det med ;) åkte hem och umgicks med la familia som för en gångs skull var samlad på samma ställe, middag och sen hemåt skogen, där nån fick för sig att i princip svepa en flaska vin (observera 12%igt) på runt en timme. haha det kan man nog kalla dunderfylla, jaja så kan det gå när man inte har druckit på en två-tre månader.

söndag.. ja jag var ju tvungen att hjälpa mamms med mina hästar, så det blev en liten tur på revinge, biffen blir bara finare och finare för varje gång, synd att han måste bort eg. klappade lite på gullan- typ-200 kg-övervikt, men hon kanske behöver det till vintern, sen blir det tokdiet när jag kommer hem om hon ska ha en chans att hinna ikapp till championaten. åkte tillbaka till skogen för lite mer kvalitetstid och sen hem igen för söndagsmiddag med en massa folk. vidare hem till moster (ja, moster!) för sista natten, men det var spännande :P

upp svintidigt på måndagmorgonen för att hinna med flyget igen. varför ska det alltid vara billigast att flyga på morgonen?!  väl tillbaka i utlandet åkte jag hem och powernappade i tre timmar, sen åkte jag och jobbade 10 timmar på tråkjobbet. sen har jag jobbat varje dag, gymmat och sovit.

grymt flyt med parkeringar, gymmandet går faktiskt riktigt bra, den enda mat jag lägger pengar på är mjölk och avokado. och idag kommer athena och paula upp, jag är ledig i helgen och vi ska bara myysa! och att j kommer upp nästa fredag gör det ju inte sämre!


haha dagens fynd!


jaja jag ska!

jag ska skriva ett ordentligt inlägg. jag ska bara till gymmet först. adieu




och varfør...

...vill tanterna inte gå hem?!

måndag igen då

i helgen har jag varit en bra flickvän. tror jag iaf, hoppas jag iaf. jo men det har jag. haha det trodde ni aldrig va?

sitter på tråkjobbet o väntar på att klockan ska gå. ensam. fast hellre det än med indiern som bara röker sin rulltobak och pratar i telefon med sin mamma.

återkommer med mer utförlig rapport om helgen. jag har ju ett antal timmar kvar att slå ihjäl.

.

om det ändå vore så väl.



dagens middag

älgbiffar med brunsås och potatis, delish!

tjo

fan det går inge bra med gymmandet den här veckan heller. åker till jobbet typ två varje dag, och jag sover inte bara fem timmar för att hinna till gymmet, tyvärr. jaja vi får väl väga upp det med lite mer havregrynsgröt och lite mindre "lamm med potatis, rotfrukter och kanderade hasselnötter".  det får väl gå det med.

nu till jobbet igen, 12 timmar igår, runt 10 idag och imorn och minst 12 på torsdag igen. yippee!

förresten

körde premiär-användningen för i år av gås-jackan igår. i oktober! det är inte klokt vad kallt det börjar bli nu. men sådär skönt kallt, friskt kallt eller vad man ska säga.

nej för fan godnatt

haha

kan inte sluta skratta åt det här





- I was a virgin!
- WAS!!!

insikter

såhär mitt i natten för er andra dödliga...


har tidigare aldrig fattat det här med "höstdepressioner". har aldrig upplevt det själv, de senaste 7 åren har oktober alltid varit mitt i tävlingssäsongen, man har kommit igång helt efter sommaren, och regnar det har det alltid funnits ridhus. har alltid haft mina tävlingar som motivation ända tills säsongen tar slut mitt i december (iaf sen jag flyttade ner till skåne), i december får alla hästarna vila, det är jul osv, sen är det lugnt och lite trim som gäller i januari och i februari sätter det igång igen, med alla tävlingar och unghästarna ska tämjas, sen är det helt plötsligt vår igen. jag har liksom aldrig hunnit med det där med att deppa ur för att det är mörkt, tråkigt och ingenting att göra.

men nu. vad fan! jag går bara här och väntar på att tiden ska gå. men jag saknar fortfarande inte hästarna. bara tävlandet (dom kallar mig inte tävlingsmänniska för inget).

deprimerande är vad det är. och höst är det också.

alltså en höstdepression. jag trillade visst också dit.

sen i fredags

jobbade fredags natt, sov halva lördag, åkte och beställde en soffa, åt sushi för första gången ever med andreas, faktiskt riktigt gott, inte så slemmigt som jag trodde att det skulle vara, men den dära vita fisken kan jag nog klara mig utan nästa gång.
promenerade ner till zclub och jobbade i garderoben hela natten, många halvtaskiga raggninsförsök och en del dricks. hemåt spiknykter genom den dyngfulla folkmassan och raka vägen till sängen.
vaknade relativt utvilad vid ett-tiden och gick till gymmet med andreas och linda, hem för en spa-omgång för mina stackars händer och fötter. när man är van vid att sitta i sadeln dygnet runt så bli det en ganska stor omställning till att stå och gå på betonggolv 10 timmar om dan. och händerna ska vi inte prata om. svinvarma glas ska plockas, har fan ingen känsel kvar i fingertopparna, och limesaft och sprit torkar ut ganska bra.

men nu är vi tillbaka till babymjukt. för en dag eller två.

skönt att vara av med den här veckan, tror att jag har kommit upp i 55 timmar, plus ett mentalt breakdown. den här veckan blir det bara fem pass, visserligen minst 10 timmar varje gång, men hellre det. skönt!




everything i need to know


v is for victory

haha terorin höll! 06.45 imorse var det gott om parkeringar, och jag gick o la mig igen efter 2 minuters letande.

äntligen har jag kommit på logiken i den här röran.

plockat ur mobilen

     

1. min "bil". som hittils har gett mig minst fyra panikångestattacker, tre parkeringsböter, blivit beslagtagen en gång och ger ifrån sig ett mkt misstänksamt oljud ifrån bromsarna. men jag kommer vara en jävel på att fickparkera när jag kommer hem!
2. slottsparken i sommarväder, sjukt fin i alla väder dock
3. fotboll på ullevål. norge-.. ja nånting. sitta på vip-läktaren fick vi iaf!



en helt okej utsikt från toppen på operahuset. jag och malle var på utflykt tisdags, köpte kaffe och bullar, stannade och tittade på knarkarna en stund, det såg svårt ut det där att hitta en ven i en sönderstucken arm. gick upp på operan iaf och försvarade våra bullar med den äran från hungriga fiskmåsar.



på väg ner igen



akershus fästning (har jag för mig att det heter). vi klappade på polishästarna och njöt av utsikten i typ årets finaste höstväder



helt okej va?

jag hade en gång en teori

om att det skulle finnas massor av gratisparkeringar vid 6-halv 7 på morgonen.

jo tjena. om man gillar lätta morgonpromenader på 2 km i flera minusgrader.

men jag ger inte upp. imorn går jag upp halv 7 och ger mig ut på jakt. nångång måste ju folk börja åka till jobbet.

<3


hej træningsværk

bruden var totalt galen, men kul var det, dock så verkar mina armar o axlar inte vilja samarbeta med mig just idag av nån konstig anledning?



dagens humor

nej ingen snuskhumor idag, det här är klippt ur random blogg, enjoy!



Plus och minus med stallbrudar

"Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, arm-brytartävligar har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv. Och jag vet helt säkert att det är wifey och alla andra stalltjejers fel!"

Plus och minus med stallbrudar:
Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex hart wifey aldrig något emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej, för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen, sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut inte kan vänta till dagen därpå. Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det läggs ut för mycket pengar på allehanda tekningprylar, för i jämförelse med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.
Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet... Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag ska bara". Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv av en stor, stark, och mycket handlingskraftig individ. Men så kommer man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en faslig fart.

Och inte undra på när man där möts av:
Tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor när de svingar dem från ett ställe till ett annat.

Tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter eftersom backsensorerna sslås ur så fort trailern häktats på.

Tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner så mycker som lossa första bulten.

Tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på tyggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta.

Tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig.

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt som oftast höra att: " Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag gör det själv." Så inte är det annant än rätt att wifey får bära skulden till mitt bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!!

.


bra och dåliga grejer med trafiken i norge

bra
* kommer man hem vid 6- halv7 på morgonen finns det en massa gratisparkeringar
* motorvägarna är upplysta överallt
* alla vägarbeten görs på natten, på dagarna finns det inte ett spår efter dom

dåligt
* kommer man hem vilken annan tid som helst finns det aldrig några platser
* vägarna är i klass med kenyas kvalitétsmässigt (spåriga, gropiga, söndervittrade, omarkerade gupp och kanter), och har absolut noll vattenavrinning (man hade tagit sig fram fortare med båt)
* hippieflummare som får för sig att det är en kul grej att hoppa på bilarna som står parkerade längs gatan

summan av kardemumman är att hade jag haft med mig min bil hade den varit totalt sönderslagen, om inte död av våldsam krasch pga vattenplaning. jag är nog ganska glad över blixten ändå.

happy people just don´t kill their husbands

- endorphines make you happy.

tack, bitteranfallet gick över efter en fika med syster och en timme på gymmet, dumt bara att jag slängde på så mycket vikter att jag knappt kunde gå hem :S bilens oväsen var tydligen inte heller så farligt, säger vi åtminstone.

nåväl, veckan hemma var grreat, lite för lite qualitytime enligt mig själv men det var skönt att komma hem. jobbade måndags kväll, åkte direkt till flygplatsen, lyckades inte somna på tre timmar, flög till kastrup, ett sånt där puttinuttigt återseende på svågertorp, åkte förbi mammsens jobb o sa hej jag är hemma och åkte vidare till skogen och umgicks ;)
resten av veckan tillbringades i skogen, i stallet och hemma, tog hand om hästarna, hoppade båda två, riktigt riktigt fina var dom faktiskt, klippte en, red ut på revinge med mamms och lite sånt. fikade, var lite social, klarade av två middagar med släkten, saknar faktiskt söndagsmiddagarna lite ibland.

jaja, mysigt var det, kom "hem" i måndags, jobbade och när jag kom hem hade jag varit vaken 23 timmar, toppen! sov heela tisdag och jobbade igen, idag har jag ju som sagt fikat, gymmat, och ska åka o jobba ikväll. där var den uppdateringen, nu ska jag övergå till min middag som består av två ägg. haha nej jag tänkte faktiskt snylta lite mat på hotellet ikväll, bankett för 500 pers, det lär ju bli nåt över, annars stjäl vi av frukosten när vi slutar :P



sugdag deluxe

skulle ha jobbat på quality idag, men så blev det inte, bilen står fortfarande på betal-parkering, det har börjat låta jävligt konstigt om bromsarna. idag blev bara jävligt tråkigt rent ut sagt. ååååååå depp jag hatar det.


ja nu är jag tillbaka, rapport kommer lite senare

RSS 2.0