en hästpaus var nog ganska välbehövd

klippt och skuret från sussis blogg http://ojda.bloggagratis.se/


Hur det gick på EM i hopp och dressyr?
Återkommer.
Men ryttarna red precis som förra gången, fast andra varvet.
Kanske det är som mamma sa.
 - Självklart att Du får börja med hästar!
  Plötsligt en dag tröttnar Du och börjar tycka om pojkar.
Är det de som har hänt?


oslo dag 6,7&8

ja vi börjar med fredags kväll då, mamms o möblerna kom upp galet sent, regnade gjorde det också, men vi fick in allt iaf, slängde ihop en liten supé medans mamma o andreas lämnade släpet på en utsiktsplats långtbortistan, utan lås givetvis, det hade mamma glömt hemma...

men det stod kvar dan efter, som tur var, men vi körde ut det till golfklubben ändå, var nog säkrast.. på vägen hem fick paula för sig att hon skulle köpa en micro åt oss, ställde in gps:en på närmsta köpcentret, och hamnade i kebabernas himmel. hittade en clas ohlsson, en micro och gick ut. eller ja, först så gick vi lite vilse, och köpte fikabröd, vilket resulterade i träningsvärk i armarna (jag fick äran att bära micron) riktigt illa faktiskt! hem och packade upp allting, jag tog mitt rum och de andra röjde resten av andreas ouppackade prylar. andreas själv var naturligtvis inte hemma, men det gjorde hans kära mor så glatt i hans ställe. hmm. sen lagom tills vi var färdiga kom jocke, och vi hann umgås i en hel timme innan jag skulle åka o jobba. halvlite o göra, men klarade det mesta galant, kvällens värsta aber var det dåliga samvetet som tuggade på mig för att jocke var lämnad åt sitt öde och gå ut och äta middag med mamma och moster själv(vilket drömscenario va?) tog en och trekvart att stänga och städa, var hemma halv 4, ringer och väcker en halvt medvetslös grabb som kommer ner och öppnar åt mig i linne och kalsonger. slocknar och blir väckt av nån som tydligen hade sovit tillräckligt, det hade inte jag, fem timmars sömn på det så har man ett vinnande koncept, eller?

söndag då, mys hela dagen tills jag skulle på barkurs som var sagd att ta 2-3 timmar. det roliga i kråksången är att det var två lärare från europeiska bartenderskolan, a k a samma kurs som jag redan har gått en gång. jaja en liten uppfräschning var ju inte helt fel och bra för övriga, som varken använder sockerlag eller mixer (eller gör en long island som den ska vara), ska bli skönt att få jobba med grejer som man känner igen. hursomhelst tog alltihop 5 timmar, vi fick ju äran att städa också. stressa hem till grabben som blivit lovad mer quality time och därför skulle köra direkt till jobbet månd morgon. jo det blev ju mycket sånt. mer dåligt samvete till my.

sov som en gris hela natten, vaknade turligt nog fem i 8, skulle åka kvart över, och kom i tid igen, till introduktionsdag för alla nya på hotellet. yada yada i tre timmar, och sen lunch med allt man kunde önska sig, 4 olika sallader, 3 sorters bröd, croissants, köttbullar, vegetariskt, soppa, allt! till och med ett dessertbord, till lunch! heaven. hem och jaga parkeringsplats, och nu är jag här. ensam tills imorn, andreas är på kundbesök fram och tillbaka hela veckan. att vara helt ensam underlättar mycket. inte. dessutom regnar det. så gick det med den motionen idag. faen.



oslo dag 5- I wanna go crazy

hmm japp, har städat en massa idag (snart mer husfru än bartender), tagit en långpromenad, packat upp alla mina kläder, och nu sitter jag och väntar på att mamma och paula ska komma hit med min säng och middag. och det ösregnar ute. och eftersom min kära mor tog hästsläpet istället för att hyra ett mindre som alla andra hade gjort, så kan vi inte ta grejerna genom garaget och hissen, nej nu ska det bäras, minst 100 meter i ösregnet. säkerligen mitt i natten också. som vanligt.

wellwell, önska mig lycka till.
 


imorn är det lördag!!

oslo dag 4

det går seegt nu.

skulle tydligen inte alls jobba ikväll, nåt litet kommunikationsproblem där tror jag.

lagade middag med linda tills andreas, 5 år, kom hem. måste vara ett grabbsyndrom det där, för mycket överskottsenergi och så backar dom 15 år i utvecklingen.

jaja imorn blir det helg!!


haha

länge sen jag skrattade så mkt av ren skadeglädje. http://duvetmala.blogg.se/2009/august/horrududu.html

oslo dag 3

det händer inte allt för mycket nu.. men jobb imorn!

hemmagjord pizza igår med andreas, felix och linda, trevligt värre, pratade lite jobb med linda också, skönt att ha ett till om man inte får så många timmar på clarion. fick också höra att personal på clarion, choice, och det tredje hotellet som jag inte kommer ihåg namnet på, betalar bara halva priset på typ alla deras hotell i hela världen. jo man tackar =)

var ute och gick en timme imorse, letade reda på bilen och kollade att den stod kvar. har lite kläder att börja packa upp såsmåningom, borde väl kanske äta nån lunch. den här havregrynsgröt-promenad-budget-dieten kan nog faktiskt funka.

grrrreat!

ipred, vad är det?

just det. norge är ju inte med i eu. tanka tanka heeem! tjuvsurfar på random grannes trådlösa till den 2a sept, men det går lika fort för det, en film på en halvtimme, ett album på 5 min. moahaha!
david guettas nya- one love, var riktigt bra!



oslo dag 2

jobbet igår gick bra, rätt lite o göra, men det var bra ändå, nu har jag lärt mig det mesta, på torsdag är det bankett och 5-600 gäster, jag skulle tydligen få stå själv i en mobil bar, wohooo! har fortfarande lite halvångest att det är så jävla långt att köra, vägavgifter och så förbannat jobbigt att hitta gratisparkeringar i den här stan, snurrat runt som fan idag, och det är ju inte så att man kan passera obemärkt förbi 4 gånger när man sitter i en orange bil. tillslut hittade jag en plats iaf, så nu får den stå där till tors em.

men men, det löser sig, och det blir ju ändå aldrig som man har tänkt sig.
ibland blir det faktiskt ännu bättre!
 



är det för tidigt att säga snart är det helg?!!

oslo dag 1

kanske ska börja med resan upp. eller lördags kväll. i vanlig ordning var jag inte ens halvklar med packandet klockan nio, men det gick det med. familjefrulle på söndagen, städade undan resten i rummet, packade in allt i skodan, ett jobbigt hejdå till grabben och åkte.

om det bara hade varit så bra. hej lysande batterilampa, bara att ringa tillbaka mannen och vända, en massa meck senare hade vi inte kommit nånstans. yada yada och tillslut körde jag iallafall. i fel bil. den andra kommer upp på lördag- för det var tydligen inget fel på den trots allt.

stannade hos carro i göteborg och blev bjuden på fruktsallad och kaffe, kul jul! kom in i norge och fick en massa roligt sällskap på vägen, såg idag att det hade varit bankörning på rudskogen innan, det var väl därifrån dom kom.

idag då- tränade lokalsinnet och gick till skatteverket och fixade ett skattekort, gick hem, kollade att bilen stod kvar där jag lämnade den igår, lämnade in andreas cykel och nu ska jag bara äta, duscha och plugga igen lite drinkar, sen åker jag! håll tummarna!

insåg dock att det är frickin jättelångt att köra varje dag. men men, nu börjar jag här så får vi se vad som händer.



crazy

nu är jag framme i oslo. efter en jävla massa tjafs. och med fel bil. men det löser sig det också.

men fan vad mycket jobbigare det var att åka än jag hade tänkt. och jag har nog fortfarande inte insett att det är 55 mil och 7-8 månader hem. shit.

men det är ju for a good cause


snart

imorn drar jag. har typ rätt mkt att göra idag, så jag har tom skrivit en planering så jag ska få ihop dagen. nu har jag 8 minuter på mig, sen ska jag till willys eller citygross och köpa tonfisk och nudlar och sånt. budget-diet ftw!

var i stallet imorse och klappade på hästarna en sista gång, sa till biffen att jag hoppades att han var borta när jag kom hem, har fixat skype, beställt ett försäkringskort, lite sånt. duktigt värre!



riverside mtf!




videon är riktigt ball, men gick inte o limma in, kolla länken!
http://www.youtube.com/watch?v=kxAuSwGRKZA

-antasta honom, anna!!

det ska tydligen vara min biologiska syster

nu är det mycket. det känns som att jag har glömt hälften men det löser sig säkert.
har lite packning kvar
måste hitta ett par svarta jobbskor
lämna över kakan till cecilia ikväll- hästen kakan alltså
men först ska jag till biltema och köpa pallbockar



jooooooo

jag kommer ingenstans. jo nu står det ju iofs 3 kartonger i min säng, och fem på golvet.

borde nog äta middag också.

men jag har iallafall en bil!!! fixat av skånes bästa grabb =)

???!!!!

folk kan ju inte vara riktigt kloka i huvudet. okej om dom hade demonstrerat för att fritidsgården las ner. men att demonstrera för ockupanterna?! som tycker att dom ska få ett hus bara för att det står tomt i ngr dagar, och att det skulle vara en rättighet för dom för dom har ingen annan stans att bo?? lilla vän, det finns en massa ställen att bo på en kvart utanför lund. men det kanske inte passar? nejmen då är det väl klart att du ska få inta nåns random tomma hus, och då är det väl en självklarhet att vi ska fixa el och vatten till dig samtidigt. idioter, skaffa ett jobb och kompromissa med villkoren som alla andra.




ja den där säger väl det mesta, 4 piketbussar har dom fått dit också, jamen det var väl spenderade pengar

hmm

borde jag börja packa kanske?

garage- check

ja då va en sak fixad. har fortfarande ingen bil att köra upp på söndag, måste väl erkänna att jag är lite stressad över det. men det löser sig nog. kanske. får jag väl hoppas.
 hoppade imorse, jättejättefin häst, sista sista gången på lääänge. har kommit upp på 3åringen 2 dar i rad, känns lite bättre att lämna över en häst som man kan "gå i god " för att den inte kommer ha ihjäl nästa människa som sitter upp. 

nu ska jag till banken och flytta om lite pengar, sen får jag nog ta en tur ner till nova idag igen. här ska bunkras prylar!!
 


snabbis

lunchade m emelie, treeeeevligt värre, sprang in på banken o kollade om mina fonder fortfarande fanns överhuvudtaget, åkte förbi o fixade stallet, fastnade på nova, letade lite bil, åt middag, nu drar jag igen.

ciao


var det någon som sa gymkort??

nu är det 2 st på en vecka som tycker att jag har blivit smal.

det hade ju varit kul, om det inte hade varit för att det bara är muskler jag har tappat.

gå löööös

åkte till svedala outlet för att införskaffa mig ngr nya dandy´s...

behöver jag säga att det spårade totalt? 4 linnen, en kofta, 3 dandy´s, och ett par jeans som jag fortfarande inte har bestämt mig om jag tycker om eller inte.

ibland blir jag nästan lite rädd för mig själv.



landade..

...precis i en liten liten svacka. och jag vet inte varför riktigt. kanske för att mitt skattebesked kom idag? kanske för att jag blev heelt ensam här hemma och alla andra drog till stekstad? kanske för att jag ville göra nåt kul i helgen eftersom jag nog försvinner nästa fredag? kanske för att jag är så sjukt osugen på att åka ut till stallet o rida? kanske för att jag absolut inte känner för att laga mat o sitta här själv ikväll?

issuet löst, går över till paula o diskuterar livets stora frågor (?) ett tag, kör ut till stallet en snabbis, och gräver ner mig i soffan tillsammans med ben & jerry.


checkar ut-

är det konstigt att man blev som man blev?!

jämt jämt jämt dessa planer som alltid ändras, blir fel, och aldrig blir av, utan en tanke på att det är fler folk inblandade som får flytta om halva sverige för att vara till lags. folk som behöver få sina pengar i tid, för dom har inte x antal miljoner på sparkontot. folk som har egna liv och andra saker att göra.

och det har jag stått ut med i 4 år.

och det ska rent ut sagt bli j*vligt skönt att slippa det nu.

japp, här ska jag bo

           


guuutt

howdy

jag heter my och just idag har jag samma gångstil som en cowboy. anledning? sjukaste träningsvärken i låren och roompaaan. jag dör. kanske ska skriva att jag hoppade hästarna imorse, så att ingen tror nåt dumt.

hämta eva nu och köra ut o ge hästarna kvällsmat, sen blire chiiilll hela kvällen.

såg förresten en ny film igår. the unborn. riktigt trevlig film, varmt rekommenderad. ffs inte! något av det otrevligaste jag sett på länge. för att sätta er in i situationen i soffan igår så bifogar jag en liten bild.


mysigt.

idag skrev min syter något så otroligt fyndigt att jag måste kopiera det rakt av. ibland låter hon ganska smart. jag tror nog att hon har skaffat sig en spökskrivare. http://duvetmala.blogg.se/

För övrigt vill jag ta upp ämnet tid med er idag . Tid är en bra sak . Eller dålig . Där fick man välja själv . Men det jag vill säga är att ibland måste man inte träffas jämt jämt utan det kan gå lite tid och det är inte så faligt . Det är bara tid , inte något som äter upp en relation . Det är så fint med tid också, för när man inte har setts på länge & sen träffar varandra igen så finns det oftast fortfarande där . Det man tror ska förvinna och är så rädd för att tappa så att man blir arg på tiden och tror att allt har dött . Men det har det inte , det är bara för att vi är rädda som vi gör så förstår ni väl ? Så var inte arga på tiden och glöm bara inte bort vad det är ni har så ordnar sej allt . Lev livet lite lättare än man gör det till så blir det snäppet bättre . Tror jag .

bäst att vara onyttig medans man har råd?!

hmm ja vad gjorde jag igår? ochi fredags? vi börjar väl i rätt ordning. fredags, ystad, vann ett race, polisen kom, vi åkte, lite trassel och en avancerad konversation (jodå! hon lär sig att prata om jobbiga saker också!!) senare så var allt på topp igen. lördag, stallet, lomma, och jag tänkte -kvällsdopp! mysigt! men det var jag tydligen ensam om, det blev en glass och ett fotbad med femtioelva nyckelpigor (jo, det var nog mysigare än vad det låter), wiplashfärd hem och hyrfilm och moff. lovely! stallet med syster imorse, lunch med mormor, darby på jägersro och alla insatser vanns tillbaka. alltid nåt =)

nu blir det skräckfilm och ett stooort glas oboy!
hoppa hästarna imorn och sen vet jag inte rikigt, jo, favorit-eva kommer ju!

mysrösten himself

en grej jag gillar, förutom att lyssna på sömniga grabbar som börjar nynna på okända visor och mumla om "norska kvinnor" mitt i natten, är nog att bara ligga under täcket och lyssna på moneybrother. det är något lugnande med det där raspiga. eller hur?





jobbigt jobbigt

my med världens sämsta timing. 
 
*konstpaus*



såhär jobbigt trodde jag verkligen aldrig att det skulle bli.

*kommer kanske nån sorts förklaring när jag kommer på hur jag ska formulera mig. nåt sånt här har jag aldrig varit med om förut.
vad jag menade var jobbigt att lämna nån man inte vill lämna, jag har aldrig gjort det dom tre gånger jag har flyttat, då har det bara varit naturligt, visst det var jobbigt att åka från skolan men thats how it is, men det här.... vad händer? har jag blivit en mjukis?

fredag

red ut på långtur, förvånande roligt, badade och friserade hästarna, långlunch, fixade nytt pass, tvättade bilen, och nu drar jag till skogen :D sen vidare till ystad. grrreat! 
 



ciao ciao

hur bra kan det bli?

lååång dag i tisdags. upp fem, cykel, tåg, flyg, buss, prata lite, vara lite trevlig, få ett jobb, buss, buss, LÄGENHET, sjukt fin (balkong, takterass, niiiice) lunch, sjukt DYRT, sightseeing, ikea och lite sånt, få ett till jobb, sooova.

onsdag, inte riktigt lika hektiskt, frulle, planering, sightseeing igen, städning, buss, flyg, tåg, cykel, hemma. död my.

torsdag, skönt med sovmorgon tänkte jag, men ingen annan, slutade med att jag var i stallet i sjöbo klockan 8 imorse, knoppade 3 hästar, lastade liten vild fölunge som bara stod på bakbenen, viftade och for och trillade omkull, efter en halvtimmes svettande lyfte vi in honom i lastbilen. fölvisning. med årtiondets vimsigaste mamma, fölungen hann inte fatta nånting, lyfte in honom i bilen och åkte hem igen. tillbaka i stallet, bengt var tvungen att ta ett bad, sen iväg med nästa, den lyfte vi in på en gång, den var också lite snällare. tillbaka med ett mellanstopp i veberöd för välbehövlig lunch, vidare till stallet, rida en, jättefin, fånga in en av vildarna i hagen och visa och fundera lite, rida en till, toti 3 timmar eller mer. hem och slåss lite med syster, laga middag, dricka finvin och tillslut däcka med pannan i bordet.

det är väl ungefär där jag är nu.
min syster lovade mig en kaka och en massa smaskiga historier men inget av det har jag sett till. hursom så vill jag bara gå och lägga mig och sova nu nu nu. kanske med lite sällskap också, men man kan inte få allt. har jag hört.

med livet som insats har jag åtminstone tjänat lite pengar idag.

nej tro inget dumt nu.

 

imorn då? stallet, ringa ett jobbigt samtal, kanske bada lite med syster, öystad, (om jag skulle skriva snusk!! här, vad skulle du tro om mig då?) fredag. lovely!

and it all comes to this moment

idag var jag i stallet, själv, red två hästar, pysslade lite, putsade lite, tog 2½ timme, och det var riktigt skönt. första gången jag frivilligt tar mig lite extra tid i stallet för att jag vill. är det såhär det är att vara vanlig "hobbymänniska?

nära dödenupplevelse på väg hem när bilen bytte fil i rondellen sidleds utan att jag bad om det, trots att det inte ens gick fort, hmm?

kom hem och fick en halv panikattack när jag kom på att mitt pass gick ut i maj, tills jag kom på att man inte behöver pass i norden. växlade lite pengar, kollade upp lite vip grejer osv. middag med delen av släkten som är hemma, sen kom systeryster hem och nu borde jag verkligen sova. upp typ 5 imorn. tjoho.




håll nu tummarna för faen!!

RSS 2.0